Activiteiten 2019

Augustus, Charon krijgt Honda motor ter beschikking gesteld
Deze week hebben we bij Rijnzicht Groep in Katwijk uit handen van Jan-Willem van Arkel een door Honda Nederland beschikbaar gestelde buitenboordmotor in ontvangst mogen nemen.

Met deze 10PK motor maken we onze sonarboot “Styx” weer compleet. Styx helpt Stichting Charon-Nederland met het opsporen van verdrinkingsslachtoffers in wateren die moeilijker toegankelijk zijn door ondiepte of lage bruggen.

Wij zijn Honda dankbaar dat we voor een tweede periode een motor beschikbaar hebben gekregen.

Juli, Charon verwelkomt MAX
Onlangs heeft Charon-Nederland de beschikking gekregen over een extra boot voor instructie en inzetten op het gebied van Search en Rescue.

Naast Styx, de inzet boot voor de kleinere wateren en gebieden met lage bruggen, de Tinn-Silver 450 welke momenteel ook al voor trainingen en inzetten wordt gebruikt,
biedt deze Alumax 630 Tender een welkome uitbreiding.

Deze, oorsponkelijk als Tender ontworpen aluminium boot biedt de ruimte voor instructie/certificeringen op het gebied van Search and Rescue.
Tevens is voor inzetten de extra ruimte welke voor duikuitrustingen noodzakelijk is aanwezig en de open constructie aan de achterzijde is zeer geschikt voor duikacties.

Zijn formaat en motorisering maakt ook dat Charon-Nederland met MAX snel een team ter plaatse kan hebben. Door de centrale standplaats van MAX (Zeewolde) zijn inzetten goed te coördineren.

Momenteel ondergaat Max de laatste aanpassingen voor zijn nieuwe functie. Max wordt o.a. voorzien van de benodigde uitbreidingen van communicatie- en sonar apparatuur en voorzien van een Garmin netwerk voor instructie en zoeken.

Daarna is hij een volwaardig lid van de Charon-Nederland vloot.

Juli, Verlenging LDM
Al vanaf 2014 staat Guido Steijaert ingeschreven bij de Landelijke Deskundigheidsmakelaar (LDM) als specialist onderwaterzoekingen. Deze maand heeft er een evalutie gesprek plaatsgevonden en is de inschrijving voor een periode van 5 jaar verlengd.

De Landelijke Deskundigheidsmakelaar (LDM) richt zich op het bemiddelen van externe deskundigen voor (opsporings)onderzoeken. De LDM heeft een register met betrouwbare en gekwalificeerde deskundigen die geraadpleegd kunnen worden. De LDM verleent ondersteuning aan de politie, Koninklijke Marechaussee, rechterlijke macht en bijzondere opsporingsdiensten.

Januari/februari Jeroen de Wit
Afgelopen tijd hebben we met regelmaat gezocht naar Jeroen de Wit. Vele aanwijzingen hebben we inmiddels gecontroleerd. Met de informatie die we hebben, gaan we de komende tijd door met het zoeken. Hierbij werken we samen met Reddingsorganisatie Zeeland en Reddingshonden SOS.

 

 

 

 

 

15 februari 2019, lichaam van Connor Murphy gevonden
Gelukkig na 34 dagen van onzekerheid is het lichaam van Connor Murphy gevonden. Na uitgebreid contact met zijn familie stonden we op het punt dat we de zoektocht konden gaan oppakken. Mooi dat hij eerder is gevonden.

Wij wensen de familie heel veel sterkte met het verwerken van dit verlies.