Geen reddingsvest

Geen reddingsvest dragen kan dodelijk zijn!reddingsvest

Een hele harde binnenkomer! We kennen het van de pakjes sigaretten en we vinden het bijna normaal de tekst: “Roken kan dodelijk zijn!

Een groot aantal mensen heeft ons artikel gelezen over “De vermissing” hierbij hebben we gesproken over “het gebeurt altijd bij een ander”. Het zal je maar treffen.

Een aantal malen per jaar zoeken wij naar mensen die geen zwemvest of reddingsvest dragen of gedragen hebben. De excuses die worden aangedragen zijn oa. “Ik kan zwemmen”, “het water is niet koud”, “zo onhandig een reddingsvest” en zo zijn er nog talloze te bedenken.

Het eerste wat je leert om te doen bij een “man over boord” situatie is om naar de drenkeling te roepen: “Zwemmen!” daar wordt vaak om gelachen als je het vertelt. Door de schrik van in het water te vallen vergeten mensen om te zwemmen. Mensen die gedesoriënteerd raken, onderwater gaan zwemmen en per ongeluk naar beneden zwemmen ipv naar boven. Een reddingsvest lost een paar dingen voor je op. Het zorgt ervoor dat je naar boven gaat. Het geeft je drijfhulp en het geeft je tijd. Hierdoor ontstaat de gelegenheid dat je gered kunt worden.