De Vermissing

CharonHet gebeurt toch altijd bij een ander… Waarom zou het bij ons gebeuren? En ineens treft het je huis of je omgeving… Een vermissing!!!

Het kan ons allemaal overkomen.
Je oma die dementerend is en de woning verlaat en de weg niet meer weet terug te vinden. Een verre oom die het thuis niet meer ziet zitten en stiekem naar Spanje vertrekt. En dan nog een zelfmoord of ongeluk op het water, waarbij iemand verdwijnt. Zo zijn er nog tal van voorbeelden te bedenken. En… het gebeurt toch altijd bij een ander… nooit bij ons.

En je weet pas wat het is, als het je overkomt. Je kunt je er ook geen voorstelling bij maken. Het is alsof je uit het niets in een achtbaan terecht komt, van wanhoop naar hoop en¬†omgekeerd, van verdriet naar vreugde, van zekerheid naar onzekerheid en wellicht de belangrijkste… machteloosheid! Dit steeds in willekeurige volgorde achter elkaar, er lijkt geen einde aan te komen.

Wat te doen?
Het gebeurt toch immers altijd bij een ander dus het zit niet in ons systeem. De eerste uren en daarna dagen, zijn heel belangrijk. Het eerste wat u altijd doet is contact leggen met de politie. Daarnaast kunt u altijd met ons contact leggen. Wij gaan de politie niet voor de voeten lopen, dat zou het onderzoek alleen maar belemmeren. Wij leggen wel al contact om te kijken waar we ondersteuning kunnen bieden. Naast onze specialisatie van vermissingen in water, ligt onze kracht ook in de organisatie van zoekacties. Door de samenwerking met vele organisaties kunnen wij opschalen in aantallen, maar ook in verschillende disciplines.

Uit onze stichting is er altijd een contactpersoon voor de familie. Deze is er voor de informatie-uitwisseling en een stukje mentale ondersteuning in het zoekproces (Let wel we bieden geen familie psycholoog, alleen een klankbord).

Vrijwilligers
Onze stichting bestaat uit vrijwilligers die met passie zoeken naar vermiste personen. We denken te weten wat we betekenen voor de achterblijvers, al kunnen alleen de achterblijvers dat vertellen. En in de meeste gevallen is dat veel meer dan we onszelf beseffen.

Voor vragen mag u ons altijd bellen of mailen.

Help ons helpen…