Wat doen we

Charon gaat verder waar primaire hulpverlening eindigt en/of wordt afgeschaald.
Bij een vermissing op het water wordt primair hulp geboden door Brandweer, Reddingsbrigade, KNRM of Politie. Kan een vermiste persoon niet worden gevonden, dan wordt na het zogenaamde “Gouden uur” veelal door Brandweer, Reddingsbrigade, KNRM afgeschaald. De Politie of het Landelijk Team Onderwater Zoekingen (LTOZ) zoekt bij voldoende aanwijzingen langer door.

Mocht een slachtoffer niet gevonden worden, dan blijft er voor de nabestaanden een hoop onzekerheid over. Om het af te kunnen sluiten en een plaats te geven wil men de vermiste graag terug kunnen vinden. Helaas is er in de meeste gevallen op het water geen sprake meer van redden maar van het bergen van een slachtoffer. Search And Rescue gaat voor ons meestal niet meer op het is in de meeste gevallen Search And Recovery.

Het komt voor dat nabestaanden/achterblijvers moeilijk hulp kunnen vinden om uit de onzekerheid te komen. Charon kan hier bij helpen. Na overleg met oa de Politie kan de stichting het stokje verder overnemen. Dit doen wij zowel in binnenland als in het buitenland. Aan het zoeken zijn geen kosten* verbonden. De hulpvraag moet komen vanuit nabestaanden/achterblijvers of andere hulpverlenende instanties.

(*) Buitenlandse inzetten, in overleg. aparte status voor vermisten

Charon-NederlandVerdrinken, verdrinking, verdronkenDuiker vermist, bergen van slachtoffer, Grevelingen, Gevelingenmeer