Sonarboot Styx

Met trots presenteren we onze nieuwe sonarboot “Styx” de naam die is terug te vinden in het verhaal over Charon op onze site.

StyxIn onze zoekacties hebben we altijd gebruik mogen maken van materialen van de mensen die ons ondersteunen en dat mogen we nog steeds. Al enige tijd was de behoefte aanwezig om als stichting te kunnen beschikken over een eigen boot. En dit met name voor klein water. Dit hebben we begin 2018 een start kunnen geven.

StyxVia één van onze sponsoren kregen we de beschikking over een aluminium boot. En daar begint het verhaal. Met een boot alleen ben je er nog niet. Daar moet een trailer onder, een motor achter, accu, verlichting, zwaailamp, sonar, enz.

StyxDe trailer was onze eerste uitdaging. Een rondje mailen leverde als snel een mooi contact op met Vanclaes.  Na een rondleiding door een bijzonder mooi bedrijf waar alles doordacht is, komen we tot een trailerconcept wat volledig voldoet aan onze wensen. Petje af hoe men mee gaat in de beleving en begrijpt wat nodig is.

Qua benodigdheden van klein materiaal was het eenvoudig, Dieperzicht faciliteert onze huisvesting en we mochten kijken wat we uit de voorraad konden gebruiken voor het opbouwen van de boot.

Uit het netwerk van Dieperzicht kwamen we in contact met DGRubber Holland, deze heeft ons geholpen met een geweldige vloerbedekking.

Rammounts met bijzonder mooie en efficiënte steunen.

Het eerste weekend van februari zijn we aan het klussen geslagen. Het uitgangspunt moest zijn, efficiënte boot, alles een vaste plaats en geen half uur werk om boot in te laden en uit te laden.

Via Navico hadden we al eerder de beschikking gekregen over een Simrad NSS3, 12 inch beeldscherm. Deze hebben we geplaatst staan op één van de andere boten die we altijd gebruiken met inzetten.

Om de Simrad NSS3 optimaal als kaartplotter te laten functioneren, hebben we Navionics bereid gevonden ons te faciliteren met een gedetailleerde waterkaart.

Aan het einde van de Hiswa is door Honda Marine en Maritiem Centrum Rijnzicht een motor achter onze boot gehangen. De inzetboot is op een paar details na klaar om ingezet te gaan worden.

14 april is er door Maritiem Centrum Rijnzicht een 8 PK Honda achter Styx gehangen. Deze moest de motor die op de Hiswa reeds verkocht was gaan vervangen. Maritiem Centrum Rijnzicht  heeft de motor een eerste beurt gegeven en voorzien van olie. We kunnen nu beginnen met invaren van de motor.