Activiteiten 2016

10 december 2016, Arnhem/Rheden, Vermissing Yvonne Durant

Vandaag op de IJssel gedoken naar mogelijk Yvonne Durant. Honden van RH-SOS hadden hier verhoogde activiteit. De honden van RHWW hebben voor ons een dubbelcheck gedaan en ook zij leken overtuigd.

Met Stichting Charon hadden we met sonar 2 contacten (mogelijke objecten). Deze objecten zijn afgedoken. Daarnaast hebben de duikers van DFD het hele gebied op linie afgezocht. Wat we hebben kunnen uitsluiten is dat ze niet ligt in het afgezochte gebied.

Wij willen iedereen bedanken die heeft meegewerkt vandaag! Met name ook DFD, RWS, politie, eigenaar van de kade K3 Delta en de scheepvaart op de IJssel die de golfslag tot een minimum heeft beperkt waardoor er veilig gedoken kon worden.

 

Amersfoort, 23 november 2016, Ledverlichting geplaatst.

Vandaag de lampen van onze sponsor Salesbridges geïnstalleerd. De donkere dagen, gaan wij geen last meer van hebben van te weinig licht. Salesbridges, Dank jullie wel!

Tinn Silver met Salesbridges Ledverlichting Tinn Silver met Salesbridges Ledverlichting Tinn Silver met Salesbridges Ledverlichting10 november 2016, Arnhem/Rheden, Vermissing Yvonne Durant

Op 10, 11 en 19 november hebben we op de IJssel gezocht naar Yvonne Durant, dit samen met Reddingshonden-SOS. Binnenkort een kort verslag hierover.

2 oktober 2016, Hoorn, Nationale Hulpverlenersdag
nationale-hulpverlenersdagCharon-Nederland is aanwezig op de Nationale Hulpverlenersdag 2016 in Hoorn.

Van 11:00 t/m 17:00 laten diverse hulpverleners zien wat zij doen voor de maatschappij.

 

23 augustus 2016, Elburg, Ondersteuning vermissing

Op 23 augustus kregen we een melding van Mantrailgroep Nederland. Er was een vermissing met mogelijk in het water. Na overleg met de politie en LTOZ, hebben we toestemming gekregen om te gaan zoeken. ‘s-Avonds alleen met de mantrail honden en voor de volgende dag zouden we overleggen wat we eventueel op het water konden doen.

Er is terugkoppeling gegeven van onze bevindingen. De politie ging met de helikopter nog een gebied langs het water afzoeken. En afhankelijk van de bevindingen zouden we met sonar gaan zoeken. Begin van de middag ontvingen wij het bericht dat er een lichaam was gevonden in de buurt van de Ketelbrug en dat ook de fiets was gevonden.

Wij wensen de familie heel veel sterkte met het verwerken van dit verlies.

7 augustus 2016, Training

Op 7 augustus een mooie training met de honden van RH-SOS. Daarnaast een mooie sonar impressie kunnen maken van de Spiegelplas. Met dank aan wsv de Tobbe voor het beschikbaar stellen van de trailerhelling.

27 juli 2016, Vlissingen, Rescue Vlissingen

[xyz-ihs snippet=”Rescue-Vlissingen-2016—360″]

 

Op 27 juli 2016 waren we te gast op Rescue Vlissingen. Naast een groot aantal deelnemers  van zowel, politie, brandweer, ambulance en defensie, hebben we het in grote getale toegestroomde publiek kunnen laten zien wat wij bijdragen op gebied van het opsporen van verdrinkingsslachtoffers.

9 juli 2016, Amsterdam, Nieuwemeer, Zoektocht naar Mosselman(Archief)

2-4 juni 2006, Enschede, expo RIC

eRIC

31 maart t/m 3 april 2016, Sambreville, Zoektocht naar Karsten Groenendal (Archief)

25 maart 2016, Sambreville, Zoektocht naar Karsten Groenendal (Archief)

12 maart 2016, Diever, Ondersteuning zoektocht vermiste 81 jarige man

In vervolg op eerdere zoektochten waarbij reeds is gezocht met honden door Reddingshonden Sirius. Is er op verzoek en in werking met de RHWW een deel van de Drentse Hoofdvaart thv Diever afgezocht.

Vermissing Diever

Bij deze zoekactie is de waterweg afgezocht met honden en met sonar. Verdachte locatie is met onderwatercamera bekeken en Sirius heeft ook duikers ingezet.

De zoekactie heeft plaatsgevonden tussen 9:00 en 17:00. Alle inspanningen van de aanwezigen heeft helaas niet geleid tot het vinden van de vermiste.
In totaal waren er 8 honden en 10 personen bij deze zoekactie betrokken. (Foto’s)

5 maart 2016, Alphen aan de Rijn, Ondersteuning zoektocht naar Ronald Lammens

In vervolg op eerdere zoektochten waarbij reeds is gezocht met honden, sonar, dreg en duikers. Is er op verzoek en in samenspraak met de politie door stichting Charon-Nederland en de RHWW de gehele Heimanswetering afgezocht vanaf de Oude Rijn tot aan de Wijde Aa.

Zoektocht Ronald Lammens

Bij deze zoekactie zijn de volledige wetering en aangrenzende havens afgezocht met honden en met sonar. Locaties met verhoogde activiteit van de honden zijn met sonar afgezocht, hierbij is helaas geen slachtoffer aangetroffen. Bevindingen zijn teruggekoppeld aan de politie.

De zoekactie heeft plaatsgevonden tussen 10:00 en 17:00. Alle inspanningen van de aanwezigen heeft helaas niet geleid tot het vinden van de vermiste.
In totaal waren er 4 honden en 6 personen bij deze zoekactie betrokken. (Foto’s)

1 maart 2016, Alphen aan de Rijn, Sonar zoeken en duiken naar vermiste Ronald Lammens
Politie heeft het na analyse van de beelden gevonden verdachte object gecontroleerd. Het object bleek na inspectie door de duiker geen lichaam te zijn.

 

27 februari 2016, Alphen aan de Rijn, Sonar zoeken en duiken naar vermiste Ronald Lammens
In nauw overleg met de politie heeft Charon-Nederland samen met duikers het afgesproken gebied in Alphen aan de Rijn doorzocht. Hierbij zijn verdachte objecten afgedoken.

Duiken Zoektocht Ronald Lammens

Na analyse van de beelden is er nog één verdacht object gevonden. Dit is bij de politie neergelegd ter verificatie. Op 1 maart heeft de politie dit object gecontroleerd.

Maart 2016, Onderwatercamera met GPS

Onderwatercamera met GPS

Onderwatercamera met GPS

Bij het maken van onderwater beeldopnamen, bleek het steeds lastig de positie van de beelden terug te vinden. Dieperzicht heeft door in de koffer een GPS te maken welke de actuele positie in het scherm plot, het mogelijk gemaakt de locatie bij de beelden terug te vinden.

De koffer wordt met name gebruikt bij onderwaterinspecties.

Charon-Nederland krijgt bij inzetten de beschikking over deze koffer, voor het kunnen lokaliseren van verdrinkingsslachtoffers.

16 februari 2016, Alphen aan de Rijn, Ondersteuning zoektocht naar Ronald Lammens

De politie heeft in deze vermissing groot ingezet. De hele dag was er al gezocht door diverse instanties met duikers, sonar, politiehelikopter en het dregteam van SOAD.

Omdat het een recente vermissing betrof, heeft de RHWW, de mantrailgroep NL, vanuit de Samenwerkende Reddingshonden Organisaties, gevraagd om te helpen. Mogelijk dat een mantrialhond het spoor zou oppakken wat zou leiden naar de vermiste man of in ieder geval een richting aan zou kunnen geven.

Met de reddingshonden van de RHWW is er gezocht op het water en op het land. Tevens is de sonarapparatuur ingezet. De honden hebben het bedrijventerrein, groenstroken en een volkstuinencomplex, maar ook het water, wat grenst aan het bedrijventerrein afgezocht. 

De zoekactie heeft tot middernacht geduurd. Alle inspanningen van de aanwezige diensten heeft helaas niet geleid tot het vinden van de vermiste.
In totaal waren er 12 honden en 17 personen bij de zoekactie betrokken.

1 februari 2016, Amersfoort, Database foto’s waterwegen

Door de activiteiten van Dieperzicht op het water heeft Charon-Nederland de beschikking gekregen over een database van 35.000 foto’s van de Nederlandse waterwegen. Deze foto’s kunnen bijdragen in het voorbereiden van zoekacties in het op het water.